VS-Ambassadeur Hoekstra maakt kennis met business en bestuur in Barendrecht en Bodegraven

PERSBERICHT

Klik hier voor een video van 7 min. van deze dag

Bodegraven, 30 oktober 2018

Transatlantic Christian Council

VS-Ambassadeur Hoekstra maakt kennis met business en bestuur in Barendrecht en Bodegraven

Dinsdag 30 oktober was VS-Ambassadeur Hoekstra op bezoek in fruitcentrum Barendrecht en kaasdorp Bodegraven. Gesprekken met ondernemers en gemeentebesturen vonden plaats. Het bezoek maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van de Ambassadeur om Nederland beter te leren kennen.  

’s Morgens in Barendrecht startte het werkbezoek bij Olympic Fruit, waar de ambassadeur uitleg kreeg over de ontwikkelingen en uitdagingen in de fruitbranche. Bij Hillfresh maakte Hoekstra kennis met veel soorten fruit in de loods. Daarna was er een lunch met het voltallige college van burgemeester en wethouders.

’s Middags in Bodegraven werd het kantoor van Transatlantic Christian Council (TCC) bezocht. Deze non-profit organisatie coördineerde deze dag voor de ambassadeur. Een van de doelstellingen van TCC is om bruggen te bouwen tussen Europa en Amerika. Dit om elkaar te versterken op thema’s als beschermwaardigheid van leven, gezin en vrijheid (van godsdienst, onderwijs, markt) vanuit een christelijk perspectief. Hiervoor lobbyt TCC bij internationale organisaties.

Een ontvangst door burgemeester en wethouders op het gemeentehuis van Bodegraven-Reeuwijk werd gevolgd door een rondleiding bij het ambachtelijke kaasbedrijf Van der Sterre. Het bezoek werd afgesloten met een mooie presentatie bij Boska kaasgereedschap.

In de avond hield TCC een goedbezochte Business Network meeting op Fort Wierickerschans.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Jan van Schothorst, directeur van Transatlantic Christian Council - 06 558 38 607 – hjvanschothorst@tccouncil.org – www.tccouncil.org