VS Ambassadeur Hoekstra maakt kennis met reformatorisch onderwijs in Nederland en de steden Gouda en Oudewater

Gouda, 7 mei 2018

Transatlantic Christian Council

PERSBERICHT

VS Ambassadeur Hoekstra maakt kennis met reformatorisch onderwijs in Nederland en de steden Gouda en Oudewater

Voor een video impressie (4 minuten), klik hier

Maandag was VS-Ambassadeur Hoekstra in Gouda. Hij is sinds januari in Nederland en wil zich graag op de hoogte stellen van het onderwijs in ons land, inclusief de reformatorische variant. Hij bezocht eerst het Driestar College voor voortgezet onderwijs. Hij woonde daar de weekopening bij en sprak een klas leerlingen toe. Tijdens een bijeenkomst op Hogeschool Driestar Educatief presenteerden ook andere scholen en instellingen zich,  zoals het Hoornbeeck College voor beroepsonderwijs. Met deze drie scholen heeft de ambassadeur direct kennis gemaakt met scholen die als de beste van Nederland te boek staan. Ook de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) was present om toelichting te geven op artikel 23 van de grondwet over vrijheid van onderwijs. Het bezoek kwam tot stand op initiatief van Transatlantic Christian Council (TCC). Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van Trans-Atlantische netwerken en beleidsbeïnvloeding bij overheden en internationale organisaties vanuit een christelijk perspectief, met extra focus op thema’s als leven, gezin en vrijheid, zoals van godsdienst en onderwijs.

Een lunch op het Oude Stadhuis met de Goudse burgemeester Schoenmaker, ambassadeur Hoekstra en vertegenwoordigers van TCC en een bezichtiging van de Sint Janskerk sloten het bezoek aan Gouda af.

Vervolgens ging de delegatie naar Oudewater waar ze werd ontvangen en rondgeleid door de stad door de Oudewaterse burgemeester Verhoeve. Een receptie met voornamelijk lokale zakenlieden vormde de afsluiting van het bezoek aan deze meer dan 750 jaar oude stad.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Jan van Schothorst, directeur van Transatlantic Christian Council - 06 558 38 607 – hjvanschothorst@tccouncil.org – www.tccouncil.org