“Bovendien is hij pro life, een belangrijk punt voor mij." Parool, 3 november 2020

In het Parool, 3 november 2020: “Bovendien is hij pro life, een belangrijk punt voor mij. Ik heb zes kinderen, ik moet er niet aan denken, abortus tot in de negende maand."

https://www.parool.nl/nederland/nederlandse-fans-van-trump-hij-is-een-hork-die-doet-wat-hij-heeft-beloofd~bf2b700b/

Henk Jan van Schothorst, oprichter van het christelijke netwerk Transatlantic Christian Council

“Kijk naar zijn ­beleid en je weet genoeg. Trump bereikt dingen, stuk voor stuk ­juweeltjes. Hij heeft zich met ziel en zaligheid hard gemaakt voor zaken die ik belangrijk vind. Het verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem bijvoorbeeld, maar ook het opzeggen van de nucleaire deal met Iran en het harder zijn op China: dat heeft hij heel goed gedaan.” 

“Bovendien is hij pro life, een belangrijk punt voor mij. Ik heb zes kinderen, ik moet er niet aan denken, abortus tot in de negende maand. Dat hij robuust is, is inderdaad waar. Hij is een marktkoopman van Wall Street die in de politiek terecht is gekomen. Maar de Democraten zijn ook geen lieverdjes. Hebt u Obama gehoord op de conventie? Goeiemorgen. Gif, gif, gif. Maar daar hoor je niemand over, dat is normaal kennelijk. Iedereen heeft het over Covid-19, die hij zo slecht zou hebben aangepakt, maar de cijfers in de VS zijn beter dan hier bij ons. Ik zeg: iedereen doet zijn best, maar ik vind het jammer dat men politiek maakt van de coronapandemie.” 

“En weet u waar ik ook zo enthousiast over ben? Vicepresident Mike Pence, dat is een man uit een stuk, een fantastische man.”