Commissie inzake de positie van de vrouw (CSW)

Waarom woeden de naties en smeden de volkeren tevergeefs samen?   Psalm 2:1

De afgelopen 25 jaar heb ik VN-vergaderingen bijgewoond om te lobbyen met de pro-life/pro-family NGO's bij de VN en ik zou ongeveer 150 vergaderingen hebben bijgewoond. Vanwege de COVID pandemie wordt de Commission on the Status of Women (CSW) dit jaar via het internet gehouden. Vorig jaar werd de CSW afgelast. Gewoonlijk hang ik rond waar over het document wordt onderhandeld en moedig ik de diplomaten, die ik ken, aan om verwijzingen naar slecht taalgebruik te schrappen en er goede dingen in te zetten.

De Verenigde Naties werden in 1945 opgericht in de as van de Tweede Wereldoorlog en moesten een derde wereldoorlog voorkomen. Na het einde van de Koude Oorlog besloten bepaalde mensen de VN te gebruiken als een plaats om een nieuwe wereldorde in te voeren, door de productie van documenten, niet-bindend, maar door hun eindeloze herhaling hard te maken tot internationaal recht. Door dit proces zou de wereld worden veranderd in een zeer politiek correcte plaats. De meest radicale ideeën, die in strijd zijn met het Woord van God, worden bevorderd. De belangrijkste daarvan is om abortus tot een universeel mensenrecht te maken. Ons antwoord hierop is dat een fout niet tot een recht mag worden gemaakt. De andere grote inspanning is het bevorderen van LGBTQI-kwesties en het denigreren van het traditionele gezin. De VN zet zich in voor individuele mensenrechten zonder te verwijzen naar de verantwoordelijkheid van individuen. Allerlei soorten zonden worden als mensenrechten geclaimd.

Het thema van de CSW van dit jaar is als volgt:

Volledige en daadwerkelijke participatie van vrouwen en besluitvorming in het openbare leven, alsmede de uitbanning van geweld, voor het bereiken van gendergelijkheid en de emancipatie van alle vrouwen en meisjes

Samenvatting

Het is vooral belangrijk om niet alleen te kijken naar wat er in het document staat, maar ook naar wat er NIET in staat. Er wordt niet expliciet gesproken over abortus. Ook de term seksuele en reproductieve gezondheidsrechten ( SRHR ) ontbreekt. Seksuele geaardheid en genderidentiteit zijn uit het tweede ontwerp geschrapt. Er staat niet: "er bestaan verschillende vormen van het gezin".  Vrouwen en meisjes in al hun diversiteit worden niet genoemd. In feite staan er geen echt radicale dingen in dit document. Ook de door de Verenigde Staten nieuw aangestelde mensen van Biden waren het meest ongelukkig met het slotdocument. Een duidelijk teken dat ze dit jaar hun zin niet hebben gekregen. De strijd zal echter voortduren tot de Heer wederkomt.

Klik hier voor het volledige rapport (EN)

Ik heb onlangs een boek gepubliceerd over mijn ervaringen bij de Verenigde Naties. Dit is verkrijgbaar bij :

https://www.lulu.com/en/us/shop/peter-smith/confessions-of-a-pro-lifer-at-the-united-nations-abridged-version/paperback/product-1g2rm8e9.html?page=

 

Peter Smith

Vertegenwoordiging bij de VN

Transatlantic Christian Council